на живо

Костадинов и Касабов ще организират Конгреса на БФС

Изпълкомът взе решения за събитието на 15 март

БГНЕС

Изпълняващият длъжността председател на Българския футболен съюз Михаил Касабов и вицепрезидентът на централата Емил Костадинов ще са отговорни за организирането на Конгреса на 15 март. 

Това стана ясно от взетите днес решения от изпълнителния комитет на централата. Отговорниците за българския футбол се събраха на базата в Бояна. 

Костадинов ще отговаря за подготовката на документите за Конгреса, докато Касабов - за самото събитие. На заседанието беше взето решението кандидатите за нов президент на БФС да подадат своите документи в периода 15-29 февруари. 

Снимка: Lap.bg

Футболните клубове пък трябва да излъчат свои делегати до 26 февруари. 

Ето и цялото официално съобщение, публикувано от БФС:

"На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе оперативни решения, свързани с организацията на Общото събрание, насрочено за 15 март 2024 г.

Приет беше проектът на регламенти за провеждането на конгреса, в т.ч. времетраене на изказването на делегати, числени състави на комисиите, както и използването на интегрална бюлетина при гласуването за президент на БФС.

Членовете на Изпълкома се запознаха с предложението за указания за определяне от футболните клубове на делегати за общото събрание, както и крайният срок за излъчване на представители на ФК в Зоналните и Областните съвети, който е 26 февруари т.г. 
Приети бяха и правилата за издигане и регистриране на кандидати за президент на Българския футболен съюз, като срокът за подаване на документация в деловодството на БФС е между 15 и 29 февруари 2024 г. 

Регистрираните кандидатури ще бъдат публикувани на интернет страницата на БФС най-малко 10 дни преди датата на провеждане на конгреса.

Избрани бяха и съставите на комисията за подготовка на конгреса с председател Михаил Касабов, и на комисията за подготовка на документи за конгреса с председател Емил Костадинов"

Снимка: Lap.bg

Конгресът стана необходим, след като досегашният президент Борислав Михайлов подаде оставка през ноември 2023 г. Сред заявилите желание да се включат в битката за позицията са Димитър Бербатов, Христо Крушарски, Георги Градев, Илиан Стоянов и Манол Иванов.