на живо

Григор Димитров: Не искам да се връщам назад, а да съм тук и сега

"Фокусиран съм върху всеки един мач, тренировка и точка", разказа българският тенисист

Getty Images

Номер 12 в световната ранглиста Григор Димитров е категоричен, че си е извадил поуки от грешките в миналото, но не иска да се връща назад, а да се концентрира върху моментната си форма.

"Пътят ми е невероятен, а аз съм от този тип хора, които ценят повече пътя, отколкото крайната дестинация. Разбира се, всяка година говори за себе си, затова не искам да се връщам назад. Просто искам да съм тук и сега, да се изправя срещу всичко, което ме чака в тези трудни времена", заяви Димитров пред Sport360.

Снимка: Lap.bg

Българинът започна ударно 2017 г., спечелвайки два турнира - в Мелбърн и София, и достигайки до полуфинал на Откритото първенство на Австралия. След това обаче претърпя лек спад и едва преди ден спечели първия си мач на червени кортове.

"Имаме още три турнира до края на сезона на клей, така че се надявам те да се окажат успешни за мен. Винаги съм искал да се представям добре на червени кортове, затова ще продължавам да се опитвам да поддържам добра форма и съответно да съм фокусиран", разкри плановете си българският тенисист.

Днес (10 май) той ще играе срещу Иво Карлович във втория кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид.

"Засега всичко се получава отлично, опазих се от контузии, всичко вървеше нормално. Понякога слабите резултати са необходими, аз ги приемам и продължавам напред. Приемам всяко едно предизвикателство пред себе си, фокусиран съм върху всеки един мач, всяка една точка, всяка една тренировка, върху всичко, което се изисква от мен. Целият ми екип работи, за да може да се боря за победи и няма как да искам повече от него. Винаги имам високи очаквания от себе си, опитах се малко да ги понижа, защото сезонът на клей не започна добре. Първите кръгове на турнирите винаги са много тежки, но аз мога да се стремя единствено да правя това, което зависи от мен", завърши Димитров.