на живо

Изхвърлиха гимнастичка от националния отбор на Украйна (ВИДЕО)

Написала в Instagram, че мрази Полша и всички, които живеят там

Украинската гимнастичка Влада Николченко е била изключена от националния отбор, потвърди изпълняващият длъжността министър на младежта и спорта Матвей Бидни.

На 21 ноември бившият генерален секретар на Полската федерация по гимнастика Пьотр Дец съобщи, че Николченко се е изказала негативно за Полша, пишейки в социалните мрежи, че мрази Полша и хората, които живеят там.

Украинската федерация по гимнастика веднага започна дисциплинарно производство срещу Николченко.

По-късно Влада се извини за думите си и каза, че е получила нервна криза.

"Всеки спортист на украинския национален отбор, който има честта да представлява страната в света, трябва да осъзнае нивото си на отговорност.

Във време, когато президентът и правителството на страната полагат невероятни усилия на международната арена, консолидирайки подкрепата на други държави, нашата задача е да покажем на света, че украинците са зряла, богата, мъдра нация, достойна да бъде пълноправен член на цивилизованото.

При тези обстоятелства публично емоционално послание, допуснато от бивш член на националния отбор, е вредно за страната ни, е неприемливо и не може да остане без нашата реакция", се казва в официалната информация.