на живо

"Коледни звездички" - празник на художествената гимнастика озарява София

Специални медали от чужбина ще зарадват малките грации на турнира на КХТ Биляна

"Коледни звездички" - празник на художествената гимнастика озарява София

Над 600 състезателки ще участват във второто издание на международния турнир по художествена гимнастика "Коледни звездички". Надпреварата ще се проведе на 10 декември в столичната зала "София" и се организира от КХГ Биляна. Президент на клуба е европейската вицешампионка Биляна Проданова.

"Скъпи приятели и фенове на художествената гимнастика, бихме искали да Ви поканим второто издание на международния турнир по художествена гимнастика "Коледни звездички", организиран от КХГ Биляна.

С гордост ви приветстваме в този блестящ празник на грация и изящество, който обединява таланта и стремежа към съвършенство.

Събитието ще бъде подкрепено от БФХГ, както и от нашите любезни спонсори", написаха от клуба в социалните мрежи.

"Този детски турнир е плод на любовта към спорта и желанието да създадем уникална празнична обстановка, вдъхновяваща младите грации да се изразят себе си, да покорят нови върхове и запечатат незабравими спомени. Всяка малка грация ще бъде звезда на този спортен небосвод!", добави още Биляна Проданова.

Главен съдия ще бъде Валя Маркова - рефер №1 в държавната класация на БФХГ. Ще бъде осигурено живо излъчване благодарение на @bestsollution.

През май също се провежда надпреварата, като тази година се включиха над 1000 малки грации.

"Всичко е звездно при нас. Щастливи сме, че се наложихме сред големите клубове и организираме по две състезания годишно и едно домакинство от републиканските първенства на БФХГ. Ще има много подаръци и този път и щандове на нашите партньори. Медалите са по поръчка от чужбина и вярвам, че ще са черешката на тортата", разказа още за bTV Проданова.

Фотограф ще бъде Анна Недкова, а мениджъра на клуба Цветина Александрова е главния мотор в подготовката на състезанието.