live

Флорина Иванова за диетите: Не спазвам режими, освен два пъти в годината по две седмици

Пред сп. ELLE журналистката споделя повече за своите лични здравословни предпочитания и навици

Флорина Иванова вече трета година следи, коментира и представя спортните новини по bTV. Преди да стане част от екипа на телевизията, тя трупа опит в радиото и печатните медии, а навлиза в света на спорта още като малка, тренирайки художествена гимнастика 10 години. Документалният й филм за Златните момичета й печели четвърто място сред най-добрите млади репортери на планетата за 2019-а в ежегодната класация на Международната асоциация на спортните журналисти. Пред сп. ELLE Флорина споделя повече за своите лични здравословни предпочитания и навици.

Спазваш ли стриктен режим за хранене?
Не спазвам режими, освен два пъти в годината по две седмици, когато съм на т.нар. intermittent fasting, според който можеш да ядеш само между 12:00 и 20:00 ч. Но да ям е най-любимото ми нещо на света (съжалявам, приятели...) и не мога да се лиша от дневната си доза щастие. Разбира се, това не означава, че ям само вредно, но със сигурност и не съм от хората, които си броят лъжичките.

За или против диетите си?
Против съм. Да се храниш здравословно и правилно би следвало да е начин на живот, а не мъчение, в което се ограничаваш от всичко любимо. Хубавото е, че има все повече информация по темата и много хора осъзнават, че няма нужда от крайности, за да изглеждат добре и едновременно с това да се хранят с вкусни ястия.

Позволяваш ли си да „изневеряваш“ с калорични и вредни храни?
Непрекъснато. Наистина не се ограничавам откъм вредни изкушения. Не е непрекъснато, но си ям и сладко, и бургери, и пица. Това, което НЕ правя е да НЕ пия газирано и сокове. От 3 години не приемам други безалкохолни напитки, освен вода.

Вярно ли е, че с времето тялото спира да ни „слуша“ и е нужно да му отделяме повече внимание? Или все още не си го усетила това върху себе си?
Вярно е със сигурност, доказателства - много. Аз обаче все още не съм го усетила – знам, че съм щастливка, да.

Повече от интервюто на Флорина Иванова за ELLE вижте в Ladyzone.bg: