на живо

Иван Боянов: Коронавирусът може да създаде много сериозни проблеми на спорта (ВИДЕО)

Спортният журналист бе гост в "Преди обед" по актуални теми

Спортният журналист Иван Боянов, който влезе в призовата тройка на AIPS в категорията за най-добър млад репортер на планетата, гостува в предаването "Преди обед" по bTV. Там той говори по актуални теми, акцентирайки върху коронавирусa и ефекта му върху футбола и най-авторитетния клубен турнир - Шампионската лига.

"Италия сега е страната с най-много случаи регистрирани в Европа. Редица мачове от Серия "А" бяха отменени. Имаше много сериозни съмнения, че дори двубоят на българския "Лудогорец" с "Интер" в Лига Европа може да бъде отменен. В крайна сметка ще бъде игран"

"Вчера, например, беше двубоят между "Наполи" и "Барселона" и всички, пътували от Испания до Неапол в Италия, които са много на юг и далеч от тази зона, минаваха през специални тестове, през термокамери. Коронавирусът може да създаде много сериозни проблеми и на спорта като цяло. Знаете, на едно голямо спортно събитие се събират 50 хил. души на един стадион. Ясно е, че една такава зараза е трудно да се предотврати, особено с вирус, който се разпространява много бързо. От друга страна - във футбола са замесени толкова много пари, че спортните организации не искат да правят промени в календара на събитията", коментира Боянов.

Повече във видеото

Тагове: