live

Явор Кръстев: Фюри направи нещо епохално и изключително (ВИДЕО)

"Този реванш надхвърли всички очаквания"

Един от коментаторите на двубоя за титлата на Световния боксов съвет (WBC) между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър - Явор Кръстев, бе гост в предаването "Тази неделя" по bTV. Той заяви, че новият шампион е направил нещо епохално и изключително, а самият мач-реванш в тежката категория е надхвърлил всички очаквания.

"Страшна атракция се получи. Често тези реванши не оправдават очакванията. В случая мачът надхвърли абсолютно всякакви очаквания. Огромен триумф за Тайсън Фюри. Успя да нокаутира Дионтей Уайлдър", коментира Кръстев.

Снимка: Getty Images

"Шансовете на двамата бяха изравнени, все пак говорим за силни боксьори в тежката категория. Фюри направи нещо епохално и изключително. Той се беше заканил, че ще излезе и ще нокаутира съперника. Само дето си е създал репутация на шоумен, граничещ с циркаджия. И някои хора не му вярваха. Смятаха, че ще тръгне да го надиграва, Фюри победи Кличко по този начин. Само че той подплати начина, по който говореше, с действията си. Във втория рунд още успя да просне Уайлдър в нокдаун. Един юмрук в ухото донесе проблем в баланса на Уайлдър. Лекарите прецениха да не спират мача, но в течение на двубоя се виждаше как самата стойка, самите крака на Уайлдър не го държаха"

"Реферът много втренчено гледаше неговото изражение. Когато той попадна в ъгъла и под няколко удара на Тайсън Фюри, просто спря мача. Не беше най-класическият нокаут, който сме виждали - единият боксьор да падне в безсъзнание. Реферът просто видя в един момент, че Уайлдър не е способен да се защитава адекватно. По този начин предпази здравето му", каза още коментаторът.

Снимка: Getty Images

Тагове: