на живо

1 от 12: Ужасяващата статистика на Давид де Хеа

91,6% от отправените удари влизат във вратата на испанеца

Reuters

Испания няма да бъде новият световен шампион! Това стана сигурно, след като "Ла Роха" загуби осминафинала си срещу Русия след изпълнение на дузпи. 

На Иберийския полуостров вече започват да търсят виновниците за провала. И докато едни посочват смяната на треньора часове преди първия съдийски сигнал, други сочат с пръст (и цяла ръка) Жерар Пике, а трети просто се радват, че този път отборът поне прескочи групите (за разлика от преди 4 години), статистиката говори сама. 

Оказва се, че един от най-слабите на терена за Испания е бил... вратарят Давид де Хеа.

Испанското издание "Ас" пише, че вероятността да вкараш на стража на испанците на Мондиала в Русия е... 91,6%. С други думи, Де Хеа е спасил само 1-ин от 12-те удара към вратата му. 

Такъв негативен рекорд не е имало от 1966 г. насам.

В мача на Испания с Португалия, завършил 3:3, вратарят не успя да отрази нито един от ударите към вратата си.

stat

Футболистите на Иран пък не са затруднили нито веднъж Де Хеа в 90-те минути. Единственият удар по посока на вратата му попадна в целта, но след намесата на Системата за видеонаблюдение, голът бе отменен.

stat

Срещу Мароко бе единствената адекватна намеса на стража. Той обаче допусна 2 попадения.

stat

Така дойде и осминафиналът с Русия. Артьом Дзюба стреля в 41-вата минута и отбеляза. Другите удари на руснаците преди дузпите не бяха опасни. При наказателните удари обаче той не успя да спаси нито един

stat

Но до колко тези изяви на Де Хеа допринасят за цялостната картина на испанския ужас? Това трябва да решат специалистите!