на живо

10 от "Барселона" пропуснаха да запишат втори пореден успех

Каталунците направиха 1:1 с "Гранада"

Getty Images

"Барселона" пропусна да запише втори пореден шампионатен успех. Тимът на Шави Ернандес направи 1:1 при гостуването си на "Гранада" в среща от 20-ия кръг на испанското първенство. Каталунците водеха до последните минути, но изпуснаха трите точки.

Люк Де Йонг даде аванс на "блаугранас" в 57' с първия точен удар за "Барселона" в двубоя. "Гранада" обаче стигна до точката в 89' чрез Антонио Пуертас.

Снимка: Getty Images

Попадението за домакините до голяма степен се дължи на численото им превъзходство от 80', когато Гави беше изгонен заради втори жълт картон.

Със своите 17 години и 156 дни той стана вторият най-млад играч на "Барселона" с червен картон в Примера дивисион от началото на века. Пред него в негативната статистика е единствено Марк Муниеса, който потегли по-рано към душовете в мача срещу "Осасуна" през май 2019 г., на 17 години и 57 дни.

Снимка: Getty Images

След равенството, трето за "Барселона" в последните пет мача, отборът остава на шесто място с актив от 32 точки - 14 зад лидера "Реал" Мадрид, който играе с "Валенсия" в своята среща от кръга.

"Гранада" заема 12-а позиция с 24 точки - вече 8 над зоната на изпадащите, но и с мач повече от много свои конкуренти в битката за оцеляване. В следващия кръг селекцията на Роберто Морено гостува на "Хетафе", докато на "Барселона" предстои визита на "Алавес".