на живо

10 от "Левски" се върнаха на третото място

"Сините" победиха минимално "Локомотив" Пловдив

Lap.bg

"Левски" победи с 1:0 "Локомотив" Пловдив в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Жорди Гомес, като след 42-ата минута домакините играха с човек по-малко заради червен картон на Иван Горанов.

Така "сините" се върнаха на третото място в първенството, докато "черно-белите" остават на осма позиция.

Това е трети гол за Гомес от началото на шампионата, а срещата беше дебют за новия наставник на "смърфовете" Бруно Акрапович.

Първите голови ситуации в мача дойдоха след статични положения и включвания на Давид Яблонски. В 26-ата минута след заучено положение Габриел Обертан беше изведен на добра позиция от Жорди Гомес, но ударът на французина бе блокиран от Везалов.

В 38-ата минута сините откриха резултата благодарение на страхотното изпълнение на фаул от Жорди Гомес.

Снимка: Lap.bg

Три минути преди края на първото полувреме сините останаха с десет души, след като съдията Николай Йорданов отстрани Иван Горанов. Левият бранител на домакините дръпна откъсналия се зад гърба му Димо Бакалов, а Йорданов прецени, че Горанов е последен в отбраната, заради което му показа и червен картон.

Пет минути след началото на второто полувреме "Левски" имаше възможност да стигне до втори гол, но удар на Обертан бе блокиран от Пламен Николов. Гостите от Пловдив не успяваха до този момент да затруднят сериозно Митрев, макар Райков да имаше опция в 54-ата минута, но капитанът на "сините" улови. В 56-ата и 57-ата минута пред "Левски" се откриха две чудесни възможности, като първо Гомес изведе Буш, който обаче стреля слабо. Веднага след това Везалов пресече топката след подаване от дясно към Обертан.

В 66-ата минута Кабрал можеше да се разпише, но вратарят Диао спаси с крак. Поредицата от пропуски на Буш продължи и 6 минути по-късно, след като Кабрал го изведе на чиста позиция. Румънецът елиминира Везалов, който го настигна, опита да прехвърли вратаря Диао и прати топката в аут.

В 88-ата минута Серджиу Буш отново не успя да вкара гол, въпреки че получи подаване от дълбочина, излезе на скорост сам срещу Диа и стреля, но право в ръцете на вратаря на гостите.

В 90-ата минута пловдивчани имаха претенции за дузпа. След центриране на Дани Кики от фаул, топката се отби в ръката на Ейолфсон при удар на Бакалов, но всички съдии си замълчаха въпреки бурните протести на локомотивци.