на живо

10 от "Левски" стигнаха до равенство срещу ЦСКА, Каранга с тежка контузия (ГАЛЕРИЯ)

2:2 в поредното Вечно дерби, тимът на Делио Роси е на финал за Купата

"Левски" и ЦСКА завършиха наравно 2:2 в среща-реванш от полуфиналите на турнира за Купата на България.

Така с общ резултат от двата мача 4:2 "сините" ще спорят за трофея с друг столичен тим - "Славия".

Тимът на Делио Роси поведе с попадение на Жорди Гомес в 6-ата минута. Габриел Обертан преодоля Жеферсон по десния фланг и подаде към Роман Прохазка, чийто пас беше отбит от капитана на гостите Николай Бодуров. Топката обаче отскочи и падна на волето на Жорди Гомес, който вкара много красив гол за 1:0 в шестата минута.

В 28-ата минута Хали Тиам от "Левски" получи червен картон за безумно влизане в краката на Фернандо Каранга. Бразилецът получи тежка контузия и бе заменен принудително от Хеан Бланко.

Именно последният изравни в 57-ата минута, възползвайки се от грешка на стража Божидар Митрев. "Синята" защита не успя на няколко пъти да изчисти топката, а вратарят не съумя да я улови и тя стигна до Бланко. Той я прокара покрай стража и Иван Горанов за 1:1.

Само четири минути след гола "червените" стигнаха и до втори, но съдията Йорданов го отмени заради спорна засада.

В 65-ата минута обаче Сержиу Буш отново наказа бившия си отбор и даде аванс на "Левски" след подаване на Паулиньо.

Само 7 по-късно ЦСКА изравни. Голът бе дело на Роланд Алберг, като пак грешка допусна стражът Митрев. Вместо да улови центриране от лявото крило, "синият" вратар пропусна топката между ръцете си и тя попадна в голмайстора на "червените", който беше съвсем сам и вкара за 2:2.

До края "Левски" удържа и е на финал за Купата на България, с който може да спаси сезона си.

Снимка: Lap.bg

Стартови състави

"Левски" (4-1-4-1): Божидар Митрев; Роман Прохазка, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов; Кали Тиам; Габриел Обертан, Жорди Гомес, Филипе Нашименто, Паулиньо; Сержиу Буш

Треньор: Делио Роси

ЦСКА (4-2-3-1): Витаутас Черниаускас; Стойчо Атанасов, Станислав Манолев, Александър Барт, Николай Бодуров, Жеферсон; Рубен Пинто; Раул Лое, Тиаго Родригеш, Енрике Рафаел; Фернандо Каранга

Треньор: Стамен Белчев