на живо

10 от "Лийдс" спряха "Манчестър Сити"

Новакът поднесе изненада

Reuters

Новакът във Висшата лига "Лийдс" поднесе голяма изненада на старта на 32-ия кръг във Висшата лига. Тимът на Марсело Биелса победи лидера "Манчестър Сити" с 2:1 като гост, въпреки че 45 минути игра с човек по-малко и освен това отправи само два точни удара.

Героят за "Лийдс" се казва Стюърт Далас, който вкара и двете попадения в 42-ата и 90-ата минути. За "Сити" точен бе Феран Торес в 76-ата. Гостите останаха с 10 човека в края на първата част, когато капитанът им Лиъм Купър бе изгонен.

Това бе втора загуба за "гражданите" в последните три домакинства на "Етихад", като преди това те нямаха поражение в 13 срещи.

"Манчестър Сити" има 74 точки на върха в класирането, като е с 14 пред втория "Манчестър Юнайтед", който обаче е и с два мача по-малко. "Лийдс" е девети в подреждането с 45 точки.

Снимка: Reuters

С оглед на предстоящия реванш срещу "Борусия" Дортмунд в Шампионската лига, мениджърът Пеп Гуардиола даде почивка на част от основните си играчи в лицето на Кевин Де Бройне, Илкай Гюндоган, Рияд Марез, Родри и Рубен Диаш.

Срещата започна с минута мълчание в памет на принц Филип, който почина на 99-годишна възраст.

"Манчестър Сити" доминираше през първата част и създаде почти една дузина голови положения. Междувременно "Лийдс" показа добра игра в защита и откри резултата в 42-ата минута. Стюърт Далас получи хубаво подаване от Патрик Бамфорд и с плътен удар по тревата прати топката в страничния стълб, а от там в мрежата за 0:1.

В добавеното време на първата част обаче гостите останаха с човек по-малко, след като капитанът Лиъм Купър влезе грубо в краката на Габриел Жезуш. Първоначално той получи жълт картон, но след сигнал от ВАР Андре Маринър го изгони.

Снимка: Reuters

Домакините изравниха в 76-ата минута, когато Бернардо Силва се освободи и веднага намери Феран Торес, който от границата на вратарското поле вкара за 1:1.

До края на двубоя "Сити" продължи да търси победен гол, както и "Лийдс". При една от последните си възможности, в добавеното време, Далас прониза Едерсон отново за крайното 2:1.