на живо

Бум на заразени в "Нефтохимик", клубът може да бъде изваден от евротурнирите

10 са положителните проби до момента

Lap.bg

Десет волейболисти от "Нефтохимик" Бургас са с коронавирус, съобщи президентът на клуба Огнян Томов.

Положителни проби са дали треньорът Николай Желязков, Теди Дремсизов, близнаците Валентин и Георги Братоеви, Николай Николов, Жани Желязков, Теодор Салпаров, Денис Карягин и Мартин Пенев.

През месец юни Желязков обяви, че в пробата му са открити антитела за COVID-19 и най-вероятно това означава, че е преборил заразата.

Тренировъчният процес е преустановен, а клубът може да бъде изваден от евротурнирите.

"Положението е трагично. Към днешна дата имаме 10 положителни и 10 отрицателни теста, а трима от отрицателните минават повторно изследване. Спираме тренировки и отлагаме мачовете си от вътрешното първенство. По всяка вероятност ще бъдем извадени от евротурнирите, защото няма практика срещите да бъдат отлагани", обясни още Томов.

Повторни тестове ще бъдат направени на Кирил Донев, Николай Колев и Златко Кьосев, които първоначално са били отрицателни, но днес са се почувствали зле.

На 11 ноември (сряда) "Нефтохимик 2010" трябваше да домакинства на сръбския "Млади Радник" Пожаревац в първи мач между двата отбора от 1/16-финалите за Купата на CEV, а седмица по-късно да гостува в Сърбия.