на живо

11-кратен шампион на Англия идва в София за благотворителния мач на Бербатов

Пол Скоулс се присъединява към Райън Гигс в отбора на българина

Още една звезда на английския футбол и "Манчестър Юнайтед" ще зарадва българските фенове на 14 юни в благотворителния мач между отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. На националния стадион "Васил Левски" ще излезе 11-кратният шампион на Англия - Пол Скоулс.

Легендарният полузащитник на "червените дяволи", който не е обличал фланелката на друг отбор в кариерата си, е вдигал 11 пъти трофея от първенството на Англия. Той има и три купи на страната в своята витрина. На европейска сцена Скоулс е печелил два пъти Шампионска лига - през 1999 г. и 2008 г. 

Двамата с Бербатов защитаваха цветовете на "Манчестър Юнайтед" през периода 2008-2012 г. и заедно спечелиха два пъти титлата в Англия. 

Българският нападател не спести ласкавите думи за бившия си съотборник в профила си във Фейсбук, където обяви неговото участие в срещата.

Пол Скоулс е втората легенда на "Манчестър Юнайтед", която ще се включи в събитието на 14 юни. Преди седмица Бербатов обяви, че на терена на "Васил Левски" ще излезе и Райън Гигс.

Мачът между отборите на Бербатов и португалската звезда Луиш Фиго цели да събере средства, които ще отидат за финансово подпомагане на каузите на благотворителните фондации на двамата футболисти.