на живо

11-ти, 6-ти и 1-ви - червеният картон на Кристиано Роналдо

Португалецът бе изгонен за рекордно кратко време в своята кариера

Reuters

След първия кръг в груповата фаза на Шампионската лига основната тема не са победите и загубите, а един червен картон. Той е невиждан, единствен и изненадващ, а негова "жертва" е... Кристиано Роналдо.

Португалецът бе изгонен в 29-ата минута при дебюта му в турнира с фланелката на "Ювентус" срещу "Валенсия". След кратка консултация между главния рефер Феликс Брих с негов асистент, голямата футболна звезда бе пратена да гледа мача отвън заради спречкване с Хейсон Мурийо.

Спорът дали Роналдо заслужава картон за постъпката си може да се пренесе във вечността, предвид многобройните привърженици и противници на футболиста. Статистиката обаче е красноречива - в първия си мач в Шампионската лига за "Ювентус", португалецът получи и първия си червен картон в турнира.

Снимка: Reuters

Иначе това е негово 6-то директно гонене от терена. Роналдо е гонен два пъти като футболист на "Манчестър Юнайтед", 3 пъти с фланелката на "Реал" и вече веднъж като част от отбора на "Старата госпожа". За последно той получи червен картон за последно в мача на "кралския клуб" срещу "Кордоба" през сезон 2014/2015. Тогава удари съперник в лицето без топка.

Иначе, ако прибавим към тези 6 директни червени картона и другите, дошли след два жълти, Роналдо е напускал принудително терена по-рано в 11 мача. През 2017 г. той вкара два гола, но беше изгонен заради блъскане на съдията в среща от Суперкупата на Испания срещу "големия враг" - "Барселона".

Снимка: Reuters

За националния си отбор пък португалецът играе далеч по-внимателно. Капитанът на "мореплавателите" има 23 жълти, но нито един червен картон.