на живо

12-та поредна победа за Чикаго в NHL (ВИДЕО)

Вижте кадри и от останалите срещи

Getty Images

Патрик Кейн записа гол и асистенция, Кори Крауфорд направи 38 спасявания, а Чикаго постигна дванадесета поредна победа в NHL, след като се наложи с 4:1 над Нешвил.

С победата шампионите подобриха клубния рекорд за последователни успехи, който датираше от сезон 2012/13.

Резултатът в срещата бе открит от Артьом Анисимов в края на първата част, а в началото на втората Ричард Паник покачи на 2:0. Нешвил моментално върна гола чрез Райън Елис, но минута по-късно Кейн покачи на 3:1 в полза на Чикаго. Последният гол в мача падна в последната му мината, след като Андрю Дежарне се разписа на празна врата.

С успеха Чикаго се откъсна на 5 точки от втория в Западната конференция Далас, който отстъпи с 2:3 пред Лос Анджелис.

Милан Лучич донесе победата на "кралете" с гол в седмата минута на последната третина, а другите 4 гола в мача паднаха още през първата част.
За домакините от Лос Анджелис точни бяха новопривлеченият Винсент Лакавайе и Дрю Даути, докато за Далас се разписаха Алес Хемски и Коди Ейкин.

В подреждането в Западната конференция водач е Чикаго с 68 точки, пред Далас с 63 и Лос Анджелис с 61.

На Изток Бостън победи с 4:1 като гост Монреал в класически сблъсък между два от оригиналните шест отбора в НХЛ.

Резултатът бе открит от Макс Талбот през първата третина, но в началото на втората Марк Барберио изравни.

Патрис Бержерон даде нов аванс на Бостън в края на частта, а през третия период Бруинс решиха всичко с голове Давид Пастрнак и Брад Маршанд.

С победата Бостън запази седмото си място в Източната конференция с 53 точки, докато Монреал вече е извън зоната на плейофите, заемайки десетата позиция с 50 точки.

Тагове:

нхл