на живо

13 поредни мача без загуба! "Челси" не остави шанс на "Атлетико"

Тимът на Томас Тухел победи с 2:0 в осминафиналния реванш от Шампионска лига

13 поредни мача без загуба! "Челси" не остави шанс на "Атлетико"

"Челси" се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, след като надигра "Атлетико" Мадрид и в реванша. "Сините" от Лондон спечелиха с 2:0 на "Стамфорд Бридж" и продължават към финалната осмица с общ резултат 3:0 (1:0 в Мадрид). Головете за англичаните тази вечер отбелязаха Хаким Зиеш в 34' и резервата Емерсон в четвъртата от петте добавени минути.

Гостите имат основания да недоволстват от решенията на рефера Даниеле Орсато (Италия), който не отсъди дузпа в 26' за фаул на Сесар Аспиликуета срещу Яник Ферейра-Караско, а в 82' изгони с директен червен картон Стефан Савич.

Снимка: Getty Images

"Атлетико" обаче не успя да се противопостави на "Челси" и англичаните си отмъстиха на испанския гранд за отпадането в полуфиналите на сезон 2013/14. "Сините" стигат до четвъртфиналната фаза на Шампионската лига за първи път от 2014 г.

"Челси" продължава възхода си под ръководството на Томас Тухел. С германския специалист начело "сините" нямат загуба откакто той пое тима след напускането на клубната легенда Франк Лампард. Серията включва 13 мача, в които "Челси" е записал впечатляващите 11 чисти мрежи.

Снимка: Getty Images

"Челси" е на четвъртфинал заедно с "Борусия" Дортмунд, "Порто", "Пари Сен Жермен", "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Реал" Мадрид и "Байерн".

Жребия за следващата фаза на Шампионска лига можете да гледате в петък (19 март) от 13:00 ч. пряко по bTV Action с коментара на Валери Генов.