на живо

13 мача наказание грозят Роналдо заради червения картон

От "Реал" обжалват изгонването на футболиста по време на "Ел Класико"

Reuters

Победата на "Реал" Мадрид над "Барселона" с 3:1 в първи мач за Суперкупата на Испания може да се окаже пирова. Звездата на тима Кристиано Роналдо е заплашен от сурова санкция заради червения картон, който си изкара. Той може да бъде извън игра от 4 до 12 мача, съобщава "Марка".

Роналдо влезе като резерва в 58-ата минута, а беше изгонен в 82-ата. Той набързо натрупа два жълти картона, като второто предупреждение беше за симулация в наказателното поле и опит да си изкара дузпа. 

След като беше официално отстранен от игра, той блъсна съдията Бургос Бенгоечея, а според правилника в Испания, подобна постъпка ще му коства от 4 до 12 мача.

Практиката в "Примера дивисион" е за подобни действия футболистите да получат минималното наказание. 

Роналдо със сигурност ще пропусне реванша срещу "Барселона". Ако бъде наказан за действията си към рефера, той може да пропусне мачовете от първенството срещу "Депортиво", "Валенсия", "Хетафе" и "Реал Сосиедад". 

От "Реал" пък ще се опитат да обжалват втория жълт картон на своята звезда, за да го използват в решителната битка за Суперкупата.

"Притеснява ме отстраняването на Роналдо - вероятно няма дузпа, но картонът (за симулация) е малко силен. Но не можем да го променим, въпреки че ще опитаме да направим така, че да играе в сряда", заяви Зинедин Зидан след срещата.