на живо

14-годишен продължава без загуба на FIFA, постави изумителен рекорд

Запознайте се със сензацията Андерс Вейрганг

Колко поредни мача без загуба във футболния симулатор FIFA сте успявали да постигнете? Със сигурност много по-малко от 14-годишния датчанин Андерс Вейрганг, който постави нов рекорд, навлизайки в серия от... 300 победи.

Вундеркиндът, част от гейминг отбора на германския "Лайпциг", излъчва двубоите си по стрийминг платформата Twitch, където над половин милион негови почитатели следят изявите му.

Вейрганг използва профила си в социалната мрежа Twitter, за да се похвали с поредното постижение и да отправи послание към "хейтърите".

През уикенда тийнейджърът понесе доста подигравки, след като загуби неофициален мач. Тогава той отстъпи с дузпи, последната от които на Бруно Фернандеш ("Манчестър Юнайтед") и се разстрой.

"300-0! Нов световен рекорд. Все още без душ, слънчева светлина и дузпи на Бруно тази седмица. Съжалявам, хейтъри.", написа Вейрганг.

"Просто обичам да играя FIFA. Знам, че 98% от коментарите са положителни, но попадам и на обидни. Радвам се, че имам подкрепата на семейството ми, на клуба и на моя екип. Родителите ми са до мен в това. Майка ми помага при пътуванията, като ме вози до големите национални турнири. Тя разбира каква възможност се открива пред мен заради FIFA.", споделя датчанинът.

Андерс играе FIFA от 7 години, но все още не е професионалист, тъй като няма навършени 16 години.

"Целта ми е да вкарвам голове. Защитавам се с висока линия, пресирам колкото се може повече, а в атака опитвам да използвам целия си арсенал... Амбициозен съм. Уважавам всеки съперник, но искам да продължа да побеждавам. Действам мач за мач и се надявам още дълго да остана без загуба.", казва Вейрганг.