на живо

14 с COVID-19 след ваканцията във Висшата лига

Засегнати са 12 отбора от първенството на Англия

Instagram

14 нови случая на заразени с коронавирус бяха регистрирани след първата проверка на футболисти и персонал на клубовете във Висшата лига на Англия. Тя беше направена след завръщането на повечето играчи от ваканциите им и преди старта на подготовката за новия сезон 2020/2021.

Според английските медии, заразени са футболисти и служители от 12 клуба. 

Вчера (18 август) австрийските медии съобщиха за един заразен в "Ливърпул", като от клуба не уточняват дали става въпрос за играч. В момента тимът е на лагер близо до Залцбург.

Англия остана без представител във финалната фаза на Шампионска лига и Лига Европа, а четирите тима - "Манчестър Сити", "Челси", "Манчестър Юнайтед" и "Уулвърхемптън" тепърва ще бъдат във ваканция. 

"Арсенал" и "Фулъм" също ще се възползват от по-дълга почивка, а "Уест Бромич", "Астън Вила" и "Бърнли" се очаква да подновят тренировки до дни. Останалите отбори вече проведоха първи тренировки.

 
 
 
View this post on Instagram

Good times with my brother

A post shared by Christian (@cmpulisic) on

Футболният сезон в Англия трябва да започне на 12 септември. От тогава ще почнат да се съобщават официални данни от задължителните тестове за COVID-19.

Английските медии подозират, че повишения брой на заразени се дължи на пътуванията зад граница. Част от футболистите избраха популярни дестинации, за да си починат от странната футболна кампания. Кристиан Пулишич и Тами Ейбрахам от "Челси" заминаха за Миконос, а Деле Али от "Тотнъм" беше и в Ибиса.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DELE fan (@dele.alli_fan) on

След подновяването на шампионата в Англия, отборите бяха задължени да представят резултати от PCR тестове, направени през няколко дни. При 30 000 проби, само 30 бяха положителни.