на живо

15-годишен вундеркинд може да играе в Бундеслигата още през есента

В Германия промениха правилото за възрастта

15-годишният вундеркинд от "Борусия" Дортмунд Юсуфа Мукоко може да дебютира в Бундеслигата по-скоро от очакваното. Благодарение на нова промяна в правилата на германския футбол камерунският нападател ще има право да играе за първия тим веднага щом стане на 16 години през ноември. Според старото правило той трябваше да чака да навърши 17.   

Привлеченият от "Санкт Паули" Мукоко доминира във всички възстастови групи в академията на "жълто-черните". Като част от U15 през сезон 2017/18 нападателят отбелязва 33 гола в 21 мача.

Когато е на 12, започва да играе при 17-годишните и вкарва рекордните 50 гола в 28 мача. Головият му маратон продължава при 19-годишните, където в дебюта си се разписва 6  пъти, преди да увеличи актива си на 34 попадения в 20 мача. 

Преди време треньорът на "Борусия" Люсиен Фавър сподели, че има желание да даде шанс на най-младия голмайстор в младежката лига на УЕФА.

Идолът на Мукоко е Лионел Меси, а аржентинската звезда му изпрати специален подарък по случай 15-ия му рожден ден.

Камерунецът, който има мачове за младежкия национален отбор на Германия, иска да задмине нападателя на "Барселона" и да спечели "Златната топка".

Освен това мечтае да вдигне трофея в Шампионската лига с "Борусия" Дортмунд.

bTV призовава: останете си вкъщи!