на живо

15-годишна американка шокира идола си Винъс Уилямс на "Уимбълдън" (ВИДЕО)

Впечатляващ дебют за Кори Гауф

Getty Images

15-годишната квалификантка Кори Гауф поднесе голямата сензация в първия кръг на "Уимбълдън". Младата американка елиминира 5-кратната шампионка в турнира Винъс Уилямс след успех в два сета - 6:4, 6:4.

Уилямс има общо седем титли от Големия шлем. Четири от тях, сред които две от "Уимбълдън", тя печели преди Гауф да бъде родена.

"За първи път плача след спечелването на мач.", каза развълнуваната Кори, която в предишно интервю сподели, че нейни идоли са сестрите Уилямс.

Снимка: Getty Images

"Не знам как да обясня чувствата си. Трябваше да опитам да се успокоя, казвах си, че линиите са същите, кортовете са същия размер и след всяка точка си повтарях, че трябва да бъда спокойна", добави тя.

Уилямс става професионалистка 10 години преди съперничката й да бъде родена и едва за втори път от дебюта си на турнира през 1997 г. отпада в първия кръг. 

Гауф е номер 313 в света в момента. Тя е най-младата тенисистка, класирала се основната схема на "Уимбълдън" от началото на "Оупън ерата" през 1968 г.

Снимка: Getty Images

"Винъс ме поздрави и ми каза да продължавам. Пожела ми късмет, а аз й благодарих за всичко, което прави", добави младата американка.

"Нямаше да съм тук, ако не беше тя. Казах й, че е изключително вдъхновяваща и винаги съм искала да й го кажа, но не намирах смелост преди.".

"Родителите ми са много щастливи. Баща ми подскачаше при всяка моя спечелена точка. Не мислех, че това някога ще се случи. Буквално изживявам мечтата си.", завърши Гауф.

Във втория кръг тя ще срещне Магдалена Рибарикова (Словакия).