на живо

Ияд Хамуд премина в "Шефилд Уензди"

15-годишният талант на "Локомотив" Пловдив подписа 2-годишен договор

15-годишният нападател на "Локомотив" Пловдив Ияд Хамуд от днес е играч на английския "Шефилд Уензди", състезаващ се в Чемпиъншип.

Хамуд подписа двугодишен договор и от понеделник ще се присъедини към подготовката на отбора до 18 години на "кукумявките".

В първата седмица 18-годишните таланти на "Уензди" ще тренират на собствената си база, след което заминават на подготовителен лагер в Португалия.

Роденият в Пловдив талант от българо-ливански произход се е срещнал днес с хората от клуба, с новите си треньори и е останал очарован от отношението.

"Всички са много доволни, че пристигам в техния клуб, което е голям комплимент за мен. Посрещнаха ме много добре. Доволен съм, че подписах. Всичко е на топ ниво, много по-добре от българската действителност. Развълнуван съм, защото знам, че това е пътят ми на развитие във футбола", каза Хамуд.

"Много е важно, че в отбора има още двама българи - Преслав Боруков и Стефан Гаврилов, които ще ми помогнат за по-лесната ми адаптация. Обстановката и организацията на отбора ме мотивират много."

"Искам да благодаря на "Локомотив" Пловдив, на всички хора в клуба и на всички, които са ми помогнали да се развия. Благодаря на треньорите, които са правили много за мен. "Локомотив" остава завинаги в сърцето ми, моят първи и роден отбор. Там винаги съм се чувствал като част от едно голямо семейство. Но сега съм амбициран да успея в Англия - страната, в която футболът е издигнат до невероятни висини", каза още младият нападател.