на живо

15 точки на Пенчев не стигнаха за победа на Ресовия

"Вълците" се смъкнаха до пето място в Полша

Facebook

Волейболният шампион на Полша - Асеко Ресовия (Жешув) записа втора поредна загуба в местното първенство. Отборът на национала Николай Пенчев загуби мача си с водача във временното класиране Закса (Кенджежин-Кожле) с 1:3 (25:21, 20:25, 25:27, 24:26). Срещата се изигра в залата на Ресовия пред 4300 зрители и бе наситена с множество обрати.

Гостите от Закса постигнаха успех най-вече заради разнообразната игра на разпределителя си Бенджамин Тонюти, който взе и наградата за Най-полезен играч на мача.

Снимка: Facebook

Българският посрещач Николай Пенчев излезе като титуляр и игра почти през целия мач. Той бе сменен за кратко в третия гейм, като на негово място влезе младият полски талант Александър Шливка. Пенчев завърши с 15 точки (1 ас, 2 блокади, 63% в атака, 13% перфектно и 57% позитивно посрещане). Най-резултатен за Ресовия бе Бартош Курек с 28 точки (3 аса, 2 блокади, 52% в атака).

Снимка: Facebook

За Закса Гжегож Боциек, който се завърна в игра след като успя да се пребори с коварната болест рак на лимфните възли, отбеляза 16 точки (2 аса, 50% в атака).

В следващия кръг на полското първенство Николай Пенчев и Ресовия приемат Купрум Любин. Закса пък са домакини на поредното дерби срещу Лотос Трефл (Гданск).