на живо

16-годишен с гол за "Левски" при победа срещу "Септември" София (ВИДЕО)

Дебют за сина на Христо Йовов

"Левски" победи "Септември" София с 3:2 в контролна среща на "Герена". Головете за "сините" вкараха Георги Миланов от дузпа, 16-годишният юноша Преслав Бачев и бразилецът Уелтон. За съперника точен на два пъти бе Кристиян Иванов в самия край на мача.

Това бе втора контрола и за двата отбора по време на паузата в първенствата, като преди няколко дни "Левски" завърши 1:1 със "Созопол", а "Септември" победи "Царско село" с 2:1.

Треньорът на "сините" Станимир Стоилов направи само една промяна в състава си от миналата контрола, като с капитанската лента отбора изведе младият вратар Пламен Андреев, който смени Йоан Загоров.

Снимка: Lap.bg

Преди първия съдийски сигнал нападателят на "Септември" Валери Божинов бе аплодиран дълго от феновете на "Левски", а той се поклони на публиката.

В 22-ата минута Илиян Стефанов изведе Георги Миланов зад защитата на гостите, последният преодоля и вратаря Шейтанов, но си поведе много дълго топката и не успя да я вкара в празната врата.

"Левски" дръпна в резултата с гол от дузпа на Георги Миланов в 40-ата минута. Веднага след началото на второто полувреме гол за "сините" вкара и 16-годишният Преслав Бачев. Той се разписа отблизо след подаване на Цунами.

Снимка: Lap.bg

В 57-ата минута бразилецът Уелтон покачи на 3:0 след индивидуален пробив и хубав удар.

След час игра на терена като резерва се появи и синът на Христо Йовов - Кристиян, който дебютира за "сините" на едва 16 години.

В 87-ата минута "Септември" върна едно попадение. Кристиян Иванов бе изведен сам срещу вратаря Андреев, като шутът му рикошира в напречната греда и влезе в мрежата. В 90-ата минута отново Иванов вкара втори гол за "Септември" за крайното 3:2.