на живо

19-годишен германски талант пречупи Роджър Федерер на "Хопмaн къп"

Александър Зверев поднесе изненадата на деня

19-годишният германец Александър Зверев победи Роджер Федерер със 7:6(1) 6:7(4) 7:6(4) във втория кръг от група "А" на турнира за смесени отбори "Хопман къп" в Пърт, Австралия.

И Зверев, и Федерер показаха чудесна игра на свой сервис, като в двубоя имаше само два пробива - и двата дошли в първия сет. И трите части пък приключиха с тайбрек.

Въпреки че водеше с пробив при 4-2 в първия сет, швейцарският маестро допусна обрат, и позволи на Зверев да доведе нещата до тайбрек. В него младият германец прояви огромния си талант и позволи на своя съперник да спечели една-единствена точка, грабвайки в своя актив първия сет.

17-кратният шампион от турнирите на Големия шлем изравни резултата със спечелването на тайбрека в края на втората част. В третия сет също се стигна до тайбрек, където Зверев реализира мини пробив в петото разиграване, с което успя да спечели гейма със 7:4, а с това и мача.

Федерер участва на първи турнир след шестмесечното си възстановяване от контузията на коляното, получена през февруари 2016г.

В следващия мач от група "А" швейцарката Белинда Бенчич победи германката Андреа Петкович с 6:3 6:4.

В решителния трети сблъсък тандемът Федерер-Бенчич срази двойката Зверев-Петкович и спечели с 2:1 победи тази група на надпреварата.