на живо

2 години без "Реал", "Барса", "Юве" и "Милан" в Европа заради Суперлигата?

В УЕФА решават дали да накажат клубовете, които все още не са се оттеглили от проекта официално

Суперлигата изглежда вече е в миналото. Но евентуални наказания за част от футболните клубове, които я създадоха, тепърва предстоят! 

Поне това съобщава ESPN. Според американското издание, в Европейската централа (УЕФА) обмислят да наложат сериозно наказание за тимовете, които все още не са се разграничили окончателно от проекта - "Реал" Мадрид, "Барселона", "Ювентус" и "Милан". Те могат да бъдат извадени от международните международните клубни турнири за 2 години!

Снимка: Getty Images

В момента всички замесени страни водят преговори с УЕФА, за да си осигурят по-приемливи санкции. Очаква се крайното решение да стане ясно в средата на май.

Шестте английски отбора в проекта - "Тотнъм", "Челси", "Манчестър Юнайтед", "Арсенал", "Манчестър Сити" и "Ливърпул", както и "Атлетико" Мадрид и "Интер" вече са договорили доста по-леки наказания, твърдят от ESPN. 

Снимка: Reuters

Останалите тимове обаче за момента подлежат на санкции по чл. 51 от правилника на УЕФА. 

"Реал" Мадрид продължава да бъде част от проекта, а президент на клуба и на Суперлигата е Флорентино Перес. От "Барса" заявиха, че няма да се оттеглят... засега. В "Ювентус" са песимисти за провеждането на турнира, но официално не са заявявали оттегляне. В "Милан" ситуацията е същата. 

Суперлигата не просъществува повече от 48 часа, тъй като феновете изразиха остро несъгласието си с нов формат, в който основателите ще играят всеки сезон. 

През април от УЕФА заявиха, че няма да изваждат тимовете от клубните турнири до края на настоящия сезон.