на живо

2 години наказание за побойника Калоян Караджинов

Капитанът на "Торнадо" Безден със санкция за 12 месеца

Футболистът на четвъртодивизионния "Торнадо" Безден Калоян Караджинов получи наказание от 2 години лишаване от състезателни права. Това е решението на Областния съвет на Българския футболен съюз, след като той се превърна в главен герой по време на прекратения мач от Западна областна група София срещу "Костинброд".

Караджинов атакува съдията в 20-ата минута, а след това го подгони по терена заради показан жълт картон. Случката впечатли дори световните медии, като авторитетното издание "Скай Спортс" публикува видео от боя, което бързо събра стотици хиляди реакции и достигна до милиони. 

За 44-годишният Караджинов това най-вероятно означава край на кариерата, въпреки че ограничения за възрастта в аматьорските дивизии няма. Футболистът има треньорски лиценз и дори вече е бил част от щаба на друг аматьорски тим - третодивизионния "Надежда" Доброславци. 

Наказание получи и капитанът на "Торнадо" - Георги Георгиев, който също бе сред активните в скандала. Той няма да може да практикува футбол в следващите 12 месеца.

Караджинов е добре познат на футболните фенове у нас. Той беше част за кратко от "Ботев" Пловдив, а през по-голямата част от кариерата с игра за "Локомотив" София. Със столичните "железничари" два пъти спечели бронзовите медали във футболното първенство у нас.

През 2005 г. той получи първа повиквателна за националния отбор. Караджинов има 3 мача за "лъвовете" и 1 гол - срещу Словакия в приятелска среща през 2006 г.