на живо

200 млн. евро за Кристиано Роналдо? В Китай са готови да ги платят!

"Няма нищо невъзможно", подшушна преди дни португалецът

Getty Images

Малко или много са 200 млн. евро и струва ли си да бъдат дадени за единствения футболист вкарал в три финала на Шампионската лига? В Китай не си задават такива въпроси, а направо действат!

Испанското издание "Ас" информира, че клуб от азиатската държава ще направи оферта на "Реал" Мадрид за привличане на звездата на тима - Кристиано Роналдо, на стойност 200 млн. евро. Китайският отбор ще предложи и невиждани лични условия на европейския шампион с Португалия, включващи годишна заплата в размер на 120 млн. евро.

Така Роналдо ще изпревари досегашния рекордьор - Карлос Тевес, който получава "скромните" 40 млн. евро на година.

Отговор от носителя на четири титли в Шампионската лига (2008 г. с "Манчестър Юнайтед", 2014, 2016 и 2017 г. с "Реал" Мадрид) все още няма. През миналия трансферен прозорец той отхвърли оферта от Азия, а агентът му Жорже Мендеш заяви, че португалецът мисли само за представянето си с "кралския клуб".

Преди дни обаче Роналдо притесни феновете на тима с многозначително изказване за бъдещ трансфер. "Няма нищо невъзможно", заяви той дни след като "Реал" спечели Шампионската лига, побеждавайки "Ювентус" с 4:1 на финала. Португалецът реализира два от головете.