на живо

22-годишен грузинец с 26 победи и 16 загуби се изправя срещу Тервел днес (ВИДЕО)

Рамази Гогичашвили е триумфирал 13 пъти след нокаут

Facebook

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 Тервел Пулев направи дебюта си при професионалистите пред родна публика през декември 2016 г., а днес (8 април) му предстои втори мач. Промоутърската компания "Зауерланд" за часове организира сблъсъка му на ринга с грузинеца Рамази Гогичашвили.

Съперникът на Тервел Пулев е на 22 години и е роден в Гори, Грузия. Дебютът при професионалистите си прави на 2 февруари 2012 г., когато нокаутира Нодар Робикадзе още в първия рунд пред родна публика. 

От тогава грузинецът е натрупал още 25 победи, 13 с нокаут. Той се изявява предимно срещу свои сънародници - 28 от 42-та съперници в кариерата му до момента са от Грузия. Гогичашвили е бил в ролята на губещ на ринга 16 пъти, 10 от които е губил след нокаут.

За последно той се изправи срещу Джорджа Лабино и то съвсем скоро - на 1 април. Тогава грузинецът загуби с технически нокаут в петия рунд. 

Мачът срещу Тервел ще бъде пети за Гогичашвили от началото на годината, която не започва добре за него - 3 загуби и 1 победа. 

В ранглисата на авторитетния статистически специализиран сайт BoxRec той е на 609 място от 1268 боксьори. В същото подреждане Пулев е на 585-та позиция. 

Срещата ще се изиграе днес (8 април) в Берлин, като се очаква да започне след 18:00 ч. българско време. 

Датата за следващия мач на Тервел Пулев вече е ясна - 28 април, а мястото е "Арена Армеец". Той ще се включи в събитието "Final Countdown", чиято кулминация ще бъде защитата на Интерконтиненталната титла в тежка категория, която е притежание на Кубрат Пулев. Негов съперник ще бъде Кевин Джонсън.