на живо

25 градуса разлика: Зимната подготовка на "Ботев" Пловдив (ВИДЕО)

Отборът се прибра от лагер в Дубай

25 градуса разлика: Зимната подготовка на "Ботев" Пловдив (ВИДЕО)

От 20 градуса в Дубай до минус 5 в България. Такава температурна амплитуда посрещна футболистите на "Ботев" Пловдив след лагера им в Обединените арабски емирства. Голямата цел пред "канарчетата" остава класиране за евротурнирите.

В слънчев Дубай "Ботев" Пловдив изигра две контроли, записвайки загуба срещу шампиона на Полша "Легия" Варшава и равенство срещу първенеца на Русия - "Зенит". На пристигане в снежна София треньорът Азрудин Валентич сподели, че има стратегия за преодоляване на сериозната температурна амплитуда.

Снимка: Facebook

"Днес футболистите ще вечерят и ще стоят вкъщи. Утре ще излязат навън между 3 и 5 минути, за да се адаптират. Във вторник - 1 час. След това подновяваме тренировки.", сподели Валентич.

"Ботев" ще търси две нови попълнения. Очаква се и Лъчезар Балтанов, който беше на подготовка с тима в Дубай, да подпише в следващите дни.

"Ще проведем разговор с треньора. Как се чувствам? Чувствам се като у дома си. Чувствам се прекрасно. Аз съм си вкъщи.", категоричен е Балтанов.

В Дубай останаха футболист и член на щаба на "Ботев", които са под карантина след положителните си тестове за коронавирус.

"И двамата нямат симптоми. Просто дадоха положителни тестове. Ще се насладят на още 7 дни в Дубай", добави Валентич.