на живо

3 години по-късно: Пиронкова отново побеждава на "Ролан Гарос"

Българката се справи с Андреа Петкович в първия кръг

3 години по-късно: Пиронкова отново побеждава на "Ролан Гарос"

1217 дни по-късно Цветана Пиронкова отново побеждава на "Ролан Гарос". Българката се справи без проблем с представителката на Германия Андреа Петкович в първия кръг на турнира във френската столица и победи с 6:3, 6:3.

Мачът се забави с повече от 2 часа заради проливния дъжд в Париж. Това обаче не попречи на българката да започне срещат по отличен начин - с пробив. Петкович успя също да вземе гейм при сервис на пловдивчанката, но Пиронкова реагира веднага и отново възстанови предимството си. 

Втората част протече по сходен начин - пробив за Пиронкова в началото, стабилна акция и връщане на "услугата" за германката и отново предимство за българката.

Снимка: Instagram

Така, след 1 час и 13 минути на корта пловдивчанката се класира за втори кръг на надпреварата. Нейна съперничка там ще бъде бившата номер 1 в световната ранглиста - Серина Уилямс (ако победи нейната сънародничка Кристи Ан). Американката спря Пиронкова на четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ преди няколко седмици. 

За българката това беше първи мач в Париж от 2017 г. насам. Цветана се завърна на корта след пауза заради раждането на първото си дете, като първият ѝ турнир беше Откритото първенство на САЩ. В основната схема на "Ролан Гарос" тя игра след като получи "уайлд кард" от организаторите, които бяха впечатлени от силното ѝ представяне в Ню Йорк.

Последната победа на Пиронкова в Париж беше на 30 май 2017 г. срещу друга германка - Мона Бартел.