на живо

3 в 1: Нарушена карантина, катастрофа и глоба

Поведението на Жером Боатенг ще има последици

Защитникът на "Байерн" Мюнхен Жером Боатенг се отърва невредим при зрелищна катастрофа, вследствие на която автомобилът му се приземи върху мантинелата на магистрала в Бавария.

Въпреки че футболистът не получи разрешение от "Байерн" да наруши правилата на карантината, той не спази нарежданията и това, разбира се, ще има последствия.

За издънката на Боатенг можеше и да не се разбере, ако той не беше катастрофирал. Според TV Oberfranken той е загубил контрол над своя "Мерцедес" на връщане от Лайпциг вчера.

Боатенг е бил до Лайпциг, за да види болния си син. Според "Билд" защитникът е бил изненадан от снежна буря на 238 км от Мюнхен. Автомобилът му не е бил със зимни гуми и той е загубил контрол, забивайки се в мантинелата. Ударът бил толкова силен, че колата се вдигнала във въздуха, след което кацнала върху предпазното заграждение.

Причинените щети по пътната инфраструктура са оценяват на 25 000 евро. Не е ясно колко ще струва ремонтът на скъпото возило на Боатенг.

"Боатенг е действал против правилата, които сме наложили. Тези правила регулират държанието на играчите на "Байерн" в съответствие с ограниченията, наложени от правителството на Бавария, и препоръките на здравните власти. Тъй като клубът трябва да е пример за подражание, трябва да има наказание", се казва от изявление на германския шампион.

Боатенг обясни действията си с това, че синът му е бил в болница: "Знам, че беше грешка да не информирам клуба за намерението си, но тогава мислех само за сина си. Той не беше в добро здравословно състояние. Това е тъжно. Не знам дали някой от ръководството се е поставил на мое място. Все пак детето ми е болно", коментира Боатенг.

bTV призовава: останете си вкъщи!