на живо

30 паунда на Тръмп, "Лестър" и Брекзит и купуваш Пол Погба

В годината на изненадите скромен залог може да направи всеки милионер

Getty Images

2016-та несъмнено е годината на изненадите! Доналд Тръмп спечели изборите в САЩ, британците гласуваха своето излизане от Европейския съюз, "Лестър" стана шампион на АнглияИсландия победи Англия на Евро 2016 в дебютното си участие на голямо първенство, "Чикаго Къбс" спечелиха титлата в бейзболната "Мейджър лийг" за първи път от 108 години.

Очевидно е, че светът става все по-непредвидим, което е добре дошло за... любителите на залози, каквито са спортните фенове.

Сайтът за спортни залози "Coral" се зае да изчисли колко би спечелил човек, заложил 5 паунда на три от най-важните събития на годината - победата на Тръмп, титлата на "Лестър" и Брекзита.

15 милиона! Точно толкова би прибрал всеки, готов да заложи нищожната сума на изненадващите развръзки. Ако обаче реши да рискува цели... 30 паунда? Печалбата нараства на 90 милиона!

В какво обаче може да инвестира хипотетичният късметлия?

Със сигурност може да си купи... Пол Погба от "Манчестър Юнайтед". И да му останат около 700 хил. лири.

Снимка: Getty Images

А ако не си пада по идеята да притежава най-скъпия футболист в света? Тогава може да инвестира в 5 765 534 кутии с едно от най-разпространените шоколадови десертчета в Англия.

Любителите на изисканите питиета пък могат да си осигурят 22 556 каси от известното като шампанското на Джеймс Бонд - "Bollinger Special Cuvee Brut".

А как ви звучи 227 автомобила "Ролс Ройс Фантом" или 5 частни самолета "Learjet 85s"?

Снимка: Getty Images

В зависимост от размера и качеството, този залог може да се измери и в скъпоценни камъни, имоти и дори острови, но най-впечатляващото в него винаги ще бъде предвидливостта на любителя на залози.