на живо

Феноменален Зайцев помогна на "Модена" да спре "Перуджа"

В понеделник е мач номер 3 от полуфиналната серия между двата тима

legavolley.it

"Модена" записа ценен успех над шампиона "Перуджа" с 3:2 гейма (19:25, 25:22, 25:22, 23:25, 15:9) и изравни полуфиналната серия на 1:1 победи. Най-резултатен за победителите беше Иван Зайцев, който се отчете с 30 точки, а Александър Атанасиевич и Вилфредо Леон завършиха съответно с 27 и 24.

Снимка: legavolley.it

В първия гейм гостите поведоха бързо в резултата, като атаката на Бартош Беднорц даде две точки предимство за шампионите. Ас на Александър Атанасиевич и бързи нападения през центъра на Ричи покачиха на 5 точки, а неуспешно нападение на Тине Урнаут направи резултата 18:12 за "Перуджа". Този аванс се оказа достатъчен за "дяволската блокада" и отборът се поздрави с успех в първия гейм след 25:19.

Втората част отново беше белязана от аванс за гостите, които водеха спокойно до 16-ата точка. След като на два пъти "Модена" изравняваше в резултата, но веднага след това губеше две поредни точки, отборът в крайна сметка обърна развоя на частта с мощна блокада на Иван Зайцев и ас на Кевин Тили.

Снимка: legavolley.it

В третия гейм надхитрянето между двата тима продължи, като страхотно спиране на атака на Бергер от Максуел Холт даде 2 точки разлика в полза за домакините. Ас на Зайцев остави без отговор посрещането на "Перуджа" и тимът на Хулио Веласко поведе с 2:1 гейма.

Снимка: legavolley.it

Четвъртата част започна с мощни асове на Леон и Атанасиевич, които бързо поведоха гостите към тайбрек. Домакините  не успяха да се противопоставят и загубиха частта с 23:25.

В решителния пети гейм "Модена" не остави шанс на "Перуджа", печелейки с 15:9 и изравнявайки полуфиналната серия на 1:1 победи.

Третият сблъсък, който ще бъде в "Пала Бартов", е насрочен за понеделник (22 април) от 19 ч. и ще бъде излъчен на живо на сайта btvnovinite.bg.