на живо

34 фена задържани след дербито "Левски" - ЦСКА

Привърженици счупили стъкло на автобус от градския транспорт след мача

Lap.bg

34-ма са задържаните преди, по време и след реванша от полуфинала за Купата на България между "Левски" и ЦСКА на националния стадион "Васил Левски". От Софийската дирекция на МВР съобщават, че мачът, който завърши 2:2, е преминал без сериозни инциденти.

За последното за месеца дерби между "сини" и "червени" бяха предприети засилени мерки, а посетителите бяха щателно претърсвани, след като през миналата седмица двама полицаи пострадаха заради хвърлена самоделна бомба от трибуните.

Преди началото на мача са задържани 30 лица - 11 от тях за притежание на наркотици, 11 за носене на забранени предмети (маски, боксове, ножове, пиротехника), 2 за агресивно поведение, задържани на метростанцията на Софийския университет и 6 – без документи.

Общо 23 във видимо нетрезво състояние не бяха допуснати до стадиона. 

Инцидент е имало и след края на мача. При изтеглянето на една от агитките е счупено стъклото на автобус на масовия градски транспорт в района на булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Черни връх".  

При предприети незабавни полицейски действия са задържани двама за изясняване на съпричастността им към извършеното деяние. Други двама, оказали съпротива при полицейската проверка, също са задържани.