на живо

37 500 лева наказание за ЦСКА ( ВИДЕО)

За ДК на БФС това е минималната възможната санкция

По допълнителен доклад  на делегата Лилов, за срещата от  26 кръг на „А” ФГ между отборите на ПФК „ЦСКА” – ПФК „Локомотив” София и приложени доказателства, ДК на основание чл.37, ал.4 от ДП на БФС 2014/2015 наказа ПФК „ЦСКА” гр.София с имуществена санкция в размер на 37 500 лв. Според изискванията на УЕФА това е минималната санкция, която може да бъде наложена за подобно провинение на публиката, показала плакат със свастика и расистки лозунги по време на мача.

Любопитното в случая е, че на предишното заседание на ДК във вторник 21.04., делегатът Лилов не е отбелязал нарушението в своя първи доклад , а е направил същото след справка във  интернет сайтовете и е изпратил допълнителен доклад към ДК във вторник следобед. Точно той е бил разгледан на петъчното заседание. Според ДК на БФС лицата, които са издигнали плаката и са осъществили тази провокация личат ясно на снимки.

Заместник - председателят на ДК на БФС Георги Камишев допълни, че ЦСКА има възможност да обжалва санкцията в 7 дневен срок , а сумата ще бъде удържана от парите за телевизионни права, които се полагат на клуба.

ДК на БФС е уведомила с писмо и органите на МВР за случая, защото според Камишев, виновните за това лица се виждат добре, могат да бъдат разпознати и съответно привлечени под отговорност за своето деяние.Те могат да бъдат отстранени от посещение на мачове за две години, както и да им се наложи глоба до 3000 лева. Той призна обаче, че такова нещо досега, у нас, не се е случвало.

За ЦСКА това е първо подобно провинение през сезона. Ако последват други такива, може да се стигне до отнемане на точки и по тежки санкции. Камишев подчерта, че наказанието за ЦСКА сега е същото каквото беше наложено и на Левски преди известно време и че ДК на БФС прилага едни и същи критерии към всички футболни клубове.

Вижте какво каза заместник-председателят на ДК на БФС Георги Камишев след заседанието в петък.