на живо

4,5 млн. евро бавят Луис Енрике за Испания

Спряганият за селекционер на "Ла Роха" имал по-примамлива оферта от английски клуб

Getty Images/Guliver Photos

Назначаването на Луис Енрике за селекционер на националния отбор по футбол на Испания се бави заради... финансовите претенции на специалиста. Това твърди "Ас". 

Според изданието, от федерацията предлагат възнаграждение на бившия треньор на "Барселона" в размер на 1,5 млн. евро. Той обаче има оферта за доста по-добра заплата в клуб от английската Висша лига. На Острова му предлагат контракт, според който ще взима... 6 млн. евро.

Енрике, който изведе "Барса" до последния за тима трофей в Шампионската лига през 2015 г., все още не е казал окончателното си решение. Адвокатът му обаче е в постоянна връзка с Испанската футболна федерация.

Днес стана ясно, че новият спортен директор на "Ла Роха" е Хосе Франсиско Молина, а Енрике си остава фаворит за поста на селекционер. 

Ако приеме поста, специалистът ще подпише договор до края на европейското първенство през 2020 г. При добро представяне, контрактът ще бъде удължен, а възнаграждението му ще скочи с 15%.

Той трябва да наследи на поста Фернандо Йеро, който зае тази позиция "на пожар" дни преди първия мач на испанците на световното първенство в Русия заради уволнението на Хулиен Лопетеги. 

Енрике не е водил друг тим, откакто напусна "Барселона".