на живо

4 гола за 33 минути: "Монтана" взе точка на лидера "Локо" Пловдив

"Черно-белите" могат да сдадат първото място в класирането

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив и "Монтана" не се победиха в среща от 11-ия кръг на Първа лига. На стадиона в парк "Лаута" в Града под тепетата двата тима си вкараха по два гола, при това само за 33 минути. 

Домакините поведоха още в 6-ата минута. Футболист номер 1 на България за 2019 г. Димитър Илиев се разписа с глава след центриране от корнер. 

В 25-ата минута равенството беше възстановено. Автор на попадението за "Монтана" стана дежурният голмайстор Тони Тасев. За него това е четвърти гол през сезона. 

Снимка: Lap.bg

Третият гол отново беше на футболист на "Локо", но даде предимство за гостите. В опита си да изчисти топка в своето наказателно поле, Лукас Масоеро я вкара в собствената си врата.

"Черно-белите" се поправиха веднага и при следващата атака изравниха за 2:2. Бирсент Карагарен се възползва от добро центриране на Момчил Цветанов и прати топката във вратата на тима от Северозапада. 

Снимка: Lap.bg

И двата тима изпуснаха добри възможности през втората част, а мачът завърши наравно.

"Локомотив" запазва първата си позиция в класирането, като има предимство от само 3 точки пред "Лудогорец". Разградчани играят срещу "Левски" на 1 ноември и имат мач по-малко в актива си.

"Монтана" е на 11-а позиция в подреждането.