на живо

415 минути по-късно: Роналдо отново бележи за Португалия

Нападателят помогна за обрата срещу Люксембург

Reuters

Кристиано Роналдо сложи край на головата си суша за португалския национален отбор. След като не бе отбелязвал попадение в продължение на 415 минути (4 мача), суперзвездата на "Ювентус" помогна на "мореплавателите" да осъществят обрат срещу Люксембург като гости и да стигнат до успеха с 3:1.

Роналдо бе в най-дългата си серия без гол за националния от назначаването на Фернандо Сантош през 2014 г. 

Нападателят, който получи сериозни критики заради острата си реакция след отменения си гол в събота срещу Сърбия, изведе Португалия с капитанската лента при гостуването на Люксембург в среща от световните квалификации.

Снимка: Reuters

Домакините шокираха звездата на "Ювентус" в 30-ата минута, когато Жерсон Родригес даде предимство на Люксембург. До почивката "мореплавателите" изравниха резултата чрез Диого Жота, а амбицираният Кристиано Роналдо осъществи пълен обрат в 50-ата минута, отбелязвайки първия си гол от близо 7 часа игрово време с фланелката на националния тим.

Португалия стигна и до трето попадение в 80-ата минута, а с победата се изравни в своята квалификационна група с тима на Сърбия, който също има 7 точки.