на живо

43-годишният Том Брейди изведе и "Тампа Бей" до триумф в "Супербоул" (ВИДЕО)

Седми шампионски пръстен за куотърбека

43-годишният Том Брейди изведе и "Тампа Бей" до триумф в "Супербоул" (ВИДЕО)

"Tампа Бей бъканиърс" спечели титлата в Националната футболна лига (НФЛ) за втори път в своята история, след като детронира досегашния шампион "Канзас Сити чийфс" с 31:9 в най-чаканото спортно събитие в Щатите - "Супербоул".

Отборът от Флорида, воден от легендарния куотърбек Том Брейди, е първият в историята на НФЛ, играл мача за "Супербоул" на собствения си стадион. 

Брейди завоюва седмия си шампионски пръстен в 10-ия си "Супербоул", което го прави най-успешния играч в НФЛ. 

Легендарният куотърбек за поредна нощ пренаписа историята на американския футбол. На 43 години той подобри собствения си рекорд за най-възрастен играч, триумфирал с титлата, и се нареди до Пейтън Манинг, като двамата са единствените с титли с два различни отбора.

Снимка: Reuters

Брейди, който бе избран за най-полезен играч в мача, се присъедини към "Тампа Бей бъканиърс" през март миналата година, след като спечели "Супербоул" шест пъти с отбора на "Ню Ингланд пейтриътс".

25 хиляди зрители получиха разрешение да наблюдават на живо на стадион "Реймънд Джеймс" най-значимото събитие в американския спортен календар за годината въпреки пандемията от коронавирус, от която страната е засегната изключително тежко. 

Финалът на сезона в НФЛ по традиция приковава вниманието на целия свят. Американският футбол е смятан за най-популярния спорт в Съединените щати. "Супербоул" привлича над 100 милиона зрители по телевизията в САЩ, а 30 секунди рекламно време в паузите тази година струваха 5,5 милиона долара.