на живо

44 думи за раздяла от "Реал" към Бейл

Испанският гранд подходи лаконично към преминаването на футболиста под наем в "Тотнъм"

Getty Images

4 титли от Шампионската лига, 2 Суперкупи на Европа, 3 трофея от световното клубно първенство, 2 шампионски титли на Испания, 1 Купа на краля, 1 Суперкупа на страната и... 44 думи.

"Реал" Мадрид изпрати Гарет Бейл под наем в "Тотнъм". След 7 сезона на "Сантяго Бернабеу" уелсецът отново се отправи към Висшата лига. А на раздяла "белите" бяха лаконични. Медиите в Англия преброиха, че мадридчани са използвали точно 44 думи (на английски в официалния сайт на "Реал"), за да се разделят с футболиста.

"Реал Мадрид" се съгласи да отдаде под наем на "Тотнъм" Гарет Бейл за следващия сезон, до 30 юни 2021 г. От нашия клуб пожелаваме късмет на играча, който беше част от един от най-успешните ни периоди в историята", се казва в краткото съобщение.

Доста лаконично за раздяла с човек, участвал в 251 мача за "белите", вкарал 105 гола и помогнал на тима да спечели 13 трофея.

Бейл всъщност пристигна в Мадрид именно от "Тотнъм" през 2013 г. Тогава той се превърна в рекордна покупка на европейския футболен пазар, като от "Реал" платиха за него 100 млн. евро (с бонусите).

Снимка: БГНЕС

В последния сезон обаче уелсецът, който често страдаше от контузии в Мадрид, все по-често оставаше на резервната скамейка, а треньорът Зинедин Зидан предпочиташе да не разчита на него. На свой ред Бейл показваше пълна незаинтересованост към случващото се на терена.

Двамата със Зидан така и не успяха да намерят общ език, като уелсецът често беше критикуван, че влага повече усилия в голфа - спорт, който практикува извън футбола и дори когато е контузен. Бейл дори си позволи да позира до знаме с надпис "Уелс, голф, Мадрид. В този ред" след мач на националния си тим.

Снимка: Reuters