на живо

45 млн. евро заплата за Неймар в ПСЖ

Бразилецът ще се превърне в най-скъпоплатеният футболист в света

Getty Images

45 млн. евро! Толкова ще прибира в сметката си за година най-обсъжданият футболист в последните дни - Неймар. Считаният за сигурно ново попълнение на "Пари Сен Жермен" бразилец, ще се превърне в най-скъпоплатеният футболист в света, ако трансферът се осъществи, съобщава Би Би Си.

До сега тази титла се присъждаше на Карлос Тевез, който играе в Китай и взема по 700 хил. евро на седмица. Неймар обаче би взимал 865 хил. евро на седмица. Това със сигурност е повече от възнаграждението на голямата звезда на "Барселона" - Лионел Меси (557 хил. евро) и от това на футболиста на "Реал" Мадрид Кристиано Роналдо (407 хил. евро).

"Пари Сен Жермен" ще плати и най-голямата трансферна сума за футболист в историята - 222 млн. евро. Толкова е клаузата за откупуване на Неймар в договора му с "Барселона". 150 млн. евро пък е размерът на бонусите, предвидени в новия контракт на играча с парижани. 

Сметките показват, че услугите на 25-годишния бразилец за следващите 5 години ще излязат на катарските собственици на клуба повече от половин милиард евро.

Очаква се сделката да бъде обявена и финализирана на 7 август, когато Ней ще бъде представен пред феновете на ПСЖ.