на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Тренировка с Гришо и поглед отвъд едно супермомиче

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Преди да поеме "Борусия" Дортмунд през 2008 година Юрген Клоп е бил на крачка от "Байерн" Мюнхен. Но баварците избират "другия Юрген", и после горчиво съжаляват.

През последните си дни начело на "Майнц 05" Клоп вече мисли за следващата стъпка в треньорската си кариера. Уменията му и промяната в стила на игра на отбора, който печели историческа промоция в Бундеслигата, привличат интереса на доста клубове, а сред тях и "Байерн" Мюнхен. От ръководството се свързват с него по телефона, за да му кажат, че гледат на него като на потенциален нов треньор на тима. В крайна сметка обаче баварците избират опита на Юрген Клинсман, който обаче не се задържа и цял сезон на "Алианц Арена".

Снимка: БГНЕС

Междувременно Клоп започва да събужда заспалия гигант "Борусия" Дортмунд. Налага своята визия за "гегенпресинг", адаптира младите момчета и създава отбор, който печели две поредни титли в Бундеслигата през 2011 и 2012 г., вдига веднъж Купата на Германия и играе финал в Шампионската лига.

Прочетете:

Пандемията от коронавирус отложи олимпийските игри в Токио с 12 месеца, но ако не бъде открита ваксина срещу COVID-19, те може и въобще да не се състоят. Защо?

Отговорът ще намерите тук:

Забавлявайте се в интернет:

Винъс Уилямс определено харесва плочките на Григор Димитров. Поне до това заключение стигнахме след съвместната им онлайн домашна тренировка. 

А на вас харесват ли ви?

Тествайте знанията си:

И докато сме на тенис вълна... знаете ли кой е най-успешният сезон в кариерата на Гришо до момента с четири трофея на сингъл?

Кой е най-успешният сезон в кариерата на Григор Димитров до момента?

Гледайте:

И през този януари Банско прие най-добрите скиори в света. Тази година родният зимен курорт бе арена на дамите в Белия керван, а сред най-големите звезди бе Естер Ледецка.

Единствената олимпийска шампионка в две зимни дисциплини - сноуборд и супергигантски слалом, даде едно много откровено интервю пред Николета Маданска за предаването "120 минути".

Гледайте още веднъж "Супермомиче от плът и кръв":

bTV призовава: останете си вкъщи!