на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За поличката на Анди Мъри, геройството на един олимпийски шампион и защо Гунди ще остане вечно млад

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:
България изпраща за първи път свои плувци на олимпийски игри в Мексико 1968. Тогава в историята влизат трима варненци: Юлиан Русев, Ангел Чакъров и Мария Николова. Те се представят достойно на басейна "Франсиско Маркес", макар че липсата на опит и на добра аклиматизация не им позволява да разкрият истинските си възможности. Русев се класира 12-и на 400 м съчетано, а водачът на българската група също е от Варна: прочутият Алекси Алексиев, по прякор Папата.

Прочетете:
Мартин Хенер е олимпийски шампион по хокей на трева от Лондон 2012 и бронзов медалист от игрите в Рио де Жанейро 2016, световен вицешампион и европейски шампион с Германия. Днес обаче той е оставил стика настрана и се бори за човешкия живот в битката с COVID-19.

Цялата му история, разказана от Райна Димитрова в статията "Сутрин на първа линия в борбата с COVID-19, вечер – олимпийски шампион", ви очаква тук:

Забавлявайте се в интернет:
Последният пост в "Инстаграм" от профила на олимпийския шампион в тениса от Лондон 2012 и двукратен победител в "Уимбълдън” Анди Мъри, искрено ще ви развесели. Какво ли не прави един баща, за да са щастливи децата му, в случая – дъщерите му? Но на шотландеца поличката му отива, категорично!

Тествайте знанията си:
На 20 април 1986 г. Майкъл Джордaн поставя нов рекорд по резултатност в плейофите на НБА. Прави го на 23-годишна възраст, в мач между "Чикаго” и "Бостън”.

Колко точки вкарва Въздушния тогава?

Гледайте:
Днес ви препоръчваме да си припомните едно емоционално интервю на Иван Боянов с вдовицата на великия Георги Аспарухов-Гунди – Величка, излъчено на 30 юни 2018 г. в предаването "120 минути”. Защо в очите ѝ Гунди ще остане вечно млад и защо тя не би могла да си го представи как остарява – вижте:

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове:

5 неща