на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Най-странният спорт в програмата на олимпийските игри, новият "Златан" и малко смях с интервютата на Арлинг Холанд

Reuters

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

В историята на олимпийските игри има няколко странни дисциплини, като катерене по въже, плуване с препятствия и висок и дълъг скок... на кон.

Има обаче една дисциплина, която надминава всички - стрелбата по живи гълъби.
Близo 300 птици ca били зacтрeляни пo врeмe нa олимпийcкитe игри в Пaриж прeз 1900 гoдинa. Гълъбите били отстрелвани директно пред публиката.

Шaмпиoн в нaдпрeвaрaтa cтaва бeлгиeцът Лeoн дe Лундeн, кoйтo уcпява дa oтcтрeля 21 гълъбa. Тoй oбaчe не може да се бори за второ олимпийско злато, тъй кaтo oщe нa cлeдвaщитe oлимпийcки игри гълъбитe били сменени с глинeни пaнички.

Прочетете:

Безспорно Златан Ибрахимович е най-великият футболист в историята на Швеция. На небосклона обаче се появи едно момче с потенциал да задмине именития си сънародник - Александър Исак.

Снимка: Getty Images

Кой е този 190-сантиметров нападател и защо не иска да бъде сравняван със Златан Ибрахимович - прочетете в статията "Следващият Ибрахимович, който не иска да бъде като Златан".

Забавлявайте се вкъщи:

В събота Бундеслигата се завърна с мачове без публика, стриктни мерки за безопасност, но и много голове. И някак логично, първото "корона-попадение" бе дело на най-нашумялото име през този сезон - Арлинг Холанд. Головата машина на "Борусия" Дортмунд откри резултата при победата с 4:0 над големия враг "Шалке 04", а интервюто му след мача се превърна в истински хит. И докато всички се чудят: "Робот ли е Холанд?", ви предлагаме да се позабавлявате с една компилация от светкавични интервюта на 19-годишния норвежец.

Тествайте знанията си: 

Френското футболно първенство бе прекратено преждевременно заради пандемията от COVID-19 и отборът на ПСЖ бе обявен за шампион за девети път в историята си. Днес ви питаме - кой е най-успешният отбор във Франция?

Кой отбор е рекордьор по титли във Франция?

Гледайте отново:

Пандемията от коронавирус наруши плановете дори на двукратния световен шампион по ледено плуване Петър Стойчев. Преди разразяването на заразата българинът планирал още едно приключение. Гледайте отново откровения 30-минутен разговор на Иван Боянов с носителя на 11 Световни купи по плувен маратон.