на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Великата класация с участието на Иванков, тежестта на летвата в скока на височина на Мирела и знаковата изцепка на Боби

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Има ярка българска следа сред една изключително рядка порода футболисти, на които по принцип не им е работа да вкарват голове, а да предотвратяват – вратарите. Тази световна класация се оглавява от бразилеца Руджерио Сени, които в периода 1990-2015 г. отбелязва цели 131 попадения, пазейки мрежата суха на местния гранд „Сао Пауло”.

Под №2 сред вратарите-голмайстори на планетата фигурира колоритната фигура на Хосе Луис Чилаверт. Парагвайската котка реализира 67 гола от дебюта си през 1982 до 2004 г., а той е и единствения страж в историята на играта, записвал хеттрик срещу името си.

Снимка: Lap.bg

И сега.. внимавайте! Трети на планетата е не кой да е, а Димитър Иванков! Българинът се разписва 42 пъти от 1996 до 2012 г., като през това време защитава цветовете само на два клуба – на родния си тим „Левски” и на турския „Казейриспор”.

Прочетете:

Днес ви препоръчваме втори епизод от нашата поредица „Анатомия на шампиона”. След като вчера ви припомнихме пилотното ни издание, посветено на таланта в родното плуване Антъни Иванов, сега на старт застава едно любимо спортно лице на България – олимпийската вицешампионка от Рио 2016 Мирела Демирева.

Снимка: Getty Images

Лесно ли пада летвата в сектора за скок на височина? И колко точно са 9 см? Отговорите – от автора на статията Димитър Тасев и от самата лекоатлетка.

Забавлявайте се в интернет:

Футболистът на „Интер” Милано Антонио Кандрева тотално превъртя играта в дни на социална изолация. На него толкова много му се пътува, че заедно с жена си си организираха почти като истинско кацане на летище, с получаване на багажи по лентата, а за целта двойката използва... включена пътека за бягане. Но стига сме обяснявали, просто изгледайте поста на ESPN в "Инстаграм".

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

¡#MinutoRedes en el aireeeeee! ¿Antonio #Candreva se fue de vacaciones en plena cuarentena? ¿Cómo hizo? ¡Mirá!

Публикация, споделена от ESPN Redes (@espn_redes) на

Тествайте знанията си:

Навръх Великден ни напусна един от последните велики треньори в българския спорт – Станислав Бояджиев.

С неговото име се свързва златната ера в женския баскетбол начело на „Левски Спартак” от края на 70-те и средата на 80-те години на миналия век. Днес питаме: 

Колко европейски купи с Бояджиев завоюват „сините”?

Гледайте:

Фен сте на българския футбол? Следите под лупа изцепките на бившия вече президент на БФС Борислав Михайлов? Е, днес е чудесен ден, за да си припомним последната от тях, уловена от будната журналистическа съвест на репортера на спортната редакция на bTV Флорина Иванова.

Снимка: Ладислав Цветков

Вижте как легендата на „Левски” и на националния отбор напуска безцеремонно стадион „Васил Левски” със своя джип, паркиран директно... на пистата!

bTV призовава: останете си вкъщи!