на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Един котарак-измамник, най-дългият мач в тениса и повелителките на танца

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Днес се навършват 15 години от един от най-великите финали в историята на Шампионската лига. На стадион "Кемал Ататюрк" в Истанбул "Ливърпул" прави феноменален обрат срещу "Милан" от 0:3 до 3:3, след което печели дузпите и вдига трофея за пети път.

По целия свят "Ливърпул" се асоциира с червения цвят, но всъщност първите екипи на мърсисайдци не са червени, а синьо-бели

През 1964 г. легендарният мениджър на отбора Бил Шенкли решава, че червеният цвят символизира сила и плаши съперниците. Затова "Ливърпул" заменя синьото с изцяло червен екип - и така до днес.

Прочетете:

Помните ли котарака-вратар, който се превърна в хит в социалните мрежи и обиколи новинарските емисии? В едно 40-секундно видео домашният любимец вгорчаваше живота на своя стопанин и върл футболен фен - Крис Диксън. Но защо нито един от ударите на последния не влизаше във вратата заради отличните намеси на МЯУ-нуел Нойер, ще разберете от статията "Как МЯУ-нуел Нойер излъга света".

Забавлявайте се в интернет:

Ако искате да бъдете като Кристиано Роналдо, трябва да тренирате целеустремено... точно като него.

Вижте как португалецът спринтира към подновяването на сезона в Серия "А":

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Explode mode

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano) на

Тествайте знанията си:

Натоварването в тениса е огромно, особено когато се играят мачове от Големия шлем в три от пет сета. Историята помни много епични обрати, довели до продължителни сблъсъци, а днес ви питаме - Кой е най-дълго продължилият мач в тениса?

Кой е най-дългият мач в историята на тениса?

Гледайте:

След олимпийските игри в Рио де Жанейро ансамбълът на Ина Ананиева се оттегли, а на негово място се сформира нов, още по-гладен за успехи отбор.

В съвременната художествена гимнастика се набляга не само на трудните елементи, но и на грациозното им изпълнение. А как новите Златни момичета се превърнаха в повелителки на танца - припомнете си от страхотния репортаж на Елена Яръмова.