на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Най-успешният футболист без трофей в Шампионската лига, един "зимен" въпрос и репортаж, който си заслужава да гледате поне още веднъж

Reuters

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Златан Ибрахимович е единственият футболист, играл със 7 различни отбора в Шампионската лига. Самият той обаче никога не е вдигал най-ценния трофей в клубния футбол.

Снимка: Getty Images

В бляскавата си кариера 38-годишният швед е носил екипите на "Аякс", "Милан", Интер", "Ювентус","Барселона", ПСЖ и "Манчестър Юнайтед", шампионските му титли и индивидуалните му награди са безбройни, но във витрината му липсва медал за първо място в Шампионската лига. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-близкият му контакт с трофея е през сезон 2009/10, когато "Барселона" отпада на полуфиналите от "Интер" на Жозе Моуриньо.

Прочетете:

БФС, "Лудогорец", "Дунав" Русе и "Литекс" получиха държавна помощ по програмата 60/40. А дали е морално футболната ни централа, която чака милиони от УЕФА, да бъде подпомагана с 51 хил. лева по време на кризата от COVID-19 - отговорите от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов.

Забавлявайте се в интернет:

Всички чакаме карантината да свърши, за да отидем на фризьор. Някои обаче не са толкова търпеливи и прибегват до уменията с ножица в ръка на половинките си. Като Новак Джокович.

Вижте как съпругата му Йелена го привежда в порядъчен вид:

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

#nottoobad repost @jelenadjokovicndf

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole) на

Тествайте знанията си:

Зимният сезон завърши по-рано от очакваното, а с това и стартовете в Световните купи по биатлон, ски алпийски дисциплини, ски скокове, сноуборд и т.н.

Снимка: Getty Images

Въпреки че вече се затопля и лятото е на прага ни, днес сме на "по-студена" вълна и ви питаме: Знаете ли кой е най-титулуваният спортист в историята на зимните олимпийски игри?

Кой е спортистът с най-много медали от зимни олимпийски игри?

Гледайте:

В тези тежки дни на социална изолация имаме нужда от повече положителни примери за силата на духа в най-искрения и най-вдъхновяващия му вид. Затова днес ви препоръчваме да изгледате още веднъж историята на Пламен, който въпреки че е роден със Синдром на Даун избира спорта.... избира светлината!

bTV призовава: останете си вкъщи!