на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Какво е общото между Франк Лампард и велики умове като Айнщайн, Бил Гейтс и Стивън Хокинг?

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Какво е общото между един от най-обичаните английски футболисти Франк Лампард и велики умове като Айнщайн, Бил Гейтс, Стивън Хокинг? Ще останете шокирани, но е самата истина: по критериите за измерване на интелигентността с прочутия IQ тест, те изглежда са еднакво умни!

Снимка: Getty Images

Лампард събира 150 точки в световноизвестния тест, докато Айнщайн, Гейтс и Хокинг са с по 160. Дългогодишният лидер на „Челси” прибира в малкия си джоб Рузвелт (147), Наполеон (145), Хитлер (141) и Путин (134), а данните са напълно официални и съобщени от BBC. Франк има предпоставки за човек с огромен потенциал. Той е пълен отличник в училище, завършва с най-високата диплома в цялата гимназия, а днес пише разкази за деца.

Снимка: Twitter

Лампард разбира за високия си коефициент на интелигентност съвсем случайно. По време на финала за Купата на лигата в Англия през 2007 г. между „Челси” и „Арсенал” се стига до тежък инцидент с Джон Тери, който получава комоцио и дълго лежи на тревата. От медицинския щаб на „сините” от Лондон го подлагат на обстойни изследвания, включително на IQ тест, за да се убедят, че в мозъка му не са настъпили увреждания. Лампард се тества заедно с него, за да му прави компания, а резултатите са впечатляващи.

Само 0,1% от населението на Земята може да се похвали с резултат от 150 точки на IQ теста. Средният резултат е 100 точки. Повечето хора са в диапазона 85-114. Всеки резултат над 140 е считан за изключително висок процент на интелигентност, а всеки близък до и над 160 се приема като черта за гениалност. Тестът е смесица от математика, памет и логика.

Прочетете:

Днес избрахме за вас да ви припомним една история, от която ще ви заседне буца в гърлото. Защото шампионските сълзи, нямат преглъщане. 

Снимка: btvnovinite.bg

Четете статията „Гробница за погубени мечти”, родена от срещата на Димитър Тасев с легендата на плуването Таня Богомилова от януари 2018 г. Репортерът на спортната редакция на bTV влезе с олимпийската шампионка от Сеул в руините на басейн „Червено знаме”, който днес е едно от най-призрачните места в цяла София.

Забавлявайте се в интернет:

Годините минават, но класата е вечна! Живото доказателство за това е един от най-страхотните вратари в света Петър Чех.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На 37 години, с близо 600 мача под рамката, доскорошната желязна преграда на „Челси” и „Арсенал” продължава да бъде в супер форма. Само ви припомняме, че чехът се отказа преди година, но това не му пречи да ни кара да се чувстваме меко казано неловко с уменията си. Предлагаме ви клипчето на Чех за поддържане на ритъм по време на изолация, което обира точките и възхищението на потребителите в "Инстаграм".

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Last challenge upgrade enjoy #stayhome #staypositive #goalkeeper #handeyecoordination

Публикация, споделена от Petr Cech (@petrcech) на

Тествайте знанията си:

Снимка: Facebook

Днес ви питаме:

Колко титли общо от Големия шлем има великолепното трио Роджър Федерер – Рафаел Надал – Новак Джокович?

Гледайте:

След като вчера ви предложихме тренировката на сухо на легендарния футболен коментатор Георги Попвасилев в домашни условия и във време без футбол, днес решихме, че е подходящ момент да ви припомним компилацията от неговите бисери, изречени в ефир през миналата година. „Звезден стриптийз и наблюдения като... пъдпъдъци” – наслаждавайте се!

bTV призовава: останете си вкъщи!